Gedrag en opvoeding
Door te oefenen zorgt u dat u een bepaalde controle over de hond heeft (lopen aan de lijn, bij u komen etc.). Het aanleren hiervan heeft in feite niet zo veel met opvoeden te maken (honden zullen elkaar onderling nooit dit soort oefeningen aanleren).

Het zijn voornamelijk "trucjes" die u de hond leert, nodig om de veiligheid te waarborgen. In dat opzicht dus wel belangrijk.
Bij Hondenschool Feedback wordt eerst naar het gedrag van de hond gekeken voordat we iets van hem verwachten. Daarbij is het nooit de intentie gehoorzaamheid bij de hond af te dwingen vanuit een dominante of provocerende rol. Een gehoorzame hond is niet per definitie een gelukkige hond.

Opvoeden
Opvoeden betekent iets totaal anders, namelijk lichamelijk en geestelijk vormen,
zodat de hond zich kan handhaven in de wereld waarin hij leeft. Daarbij is het belangrijk dat u zich kunt inleven in de gevoelens en emoties van uw hond.
Dit is bij Hondenschool Feedback het uitgangspunt voor een gelukkig hondenleven. Dit houdt in dat er tijdens de les vooral gelegenheid
is voor mentale stimulatie en gebruik van de zintuigen.
Honden gebruiken immers hun zintuigen om de wereld om zich heen te kunnen begrijpen. Op deze manier bouwt u een goede relatie op met uw hond,
gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen.

>>> Klik hier om verder te lezen <<<

Algemeen

Het cursusaanbod van Hondenschool Feedback is toegankelijk voor elke hondeneigenaar die vanuit rust en zonder dwang wil trainen met zijn hond. Daarnaast is het belangrijk dat u geïnteresseerd bent in het gedrag van uw hond en dat u begrijpt wat de natuurlijke behoeften zijn van de hond zodat het welzijn wordt gewaarborgd.
 

"Ontmoet uw hond op een manier die ook hij begrijpt. Leer hem te zien zoals hij is, leer te herkennen wat hij u in zijn taal vertelt; leer uw hond begrijpen. Het is de basis voor een gelukkig hondenleven" (Turid Rugaas)

Omdat welzijn en gezondheid van de hond belangrijk is, dienen de honden een tuig te dragen en geen halsband. Bij ons zijn diverse soorten tuigjes te koop !
 

 

 

Powered by CouchCMS