Geluidstraining
Sommige honden kunnen erg schrikken van plotselinge geluiden, vooral als ze deze niet herkennen. Voor veel hond zijn dagen als Oud en Nieuw bijzonder stressvol. We hebben gemerkt dat mensen hier niet genoeg over weten en kunnen vinden. Angst voor vuurwerk is een veel voorkomend probleem.

Momenteel zijn we bezig met het ontwikkelen van een cursus "geluidstraining". Met een aantal cursisten zijn we al in februari 2012 aan de gang gegaan om door een combinatie van systematic desensitization, mentale stimulatie, hindernistraining en stress reductie, de angst voor geluiden te verminderen. Begin 2013 gaan we dit evalueren en aanpassen waar nodig.
Zodra we deze cursus definitief gaan aanbieden volgt hierover bericht en kunt u bij activiteiten de startdata vinden. Uiteraard zal deze cursus ook geschikt zijn voor honden die bang zijn voor onweer en/of andere, harde geluiden.

Heeft u interesse in onze geluidstraining?
Neem dan even contact met ons op.

Voor informatie over (vuurwerk)angst kunt u hier terecht.

In de loop van dit jaar willen wij weer starten met honden die gevoelig/angstig zijn voor geluiden.
Dat kunnen dagelijke geluiden zijn, maar ook onweer en vuurwerk.
Bij aanvang zal er eerst een consult worden afgenomen aangezien we de onderliggende oorzaak eerst moeten achterhalen.
Hieruit volgt een advies voor de komende 3 weken, waarbij ook zeker gedacht moet worden aan o.a. stress reductie, voordat er ook maar gestart kan worden met een training van geluiden.
 

Powered by CouchCMS