social walks

Social walks zijn o.a. bedoeld voor honden die problemen hebben met hun sociale vaardigheden t.o.v. andere honden. Door op ruime afstand ( waar hij nog niet reageert ) en op een rustig tempo naast of in de buurt te lopen van een andere hond zorgen we ervoor dat het stressniveau van de hond niet te hoog oploopt zodat hij in staat is te blijven leren.
Hierdoor went hij op een positieve manier (weer) aan de nabijheid van andere honden en leren we hem dat conflictvermijdend gedrag prettiger is dan het aangaan van de confrontatie.
Tijdens de wandelingen wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke hindernissen  zodat de honden zich kunnen focussen op iets.
Door het rustige tempo hebben honden ook ruim de gelegenheid om dingen te onderzoeken tijdens de wandeling en deze vorm van mentale stimulatie werkt bijzonder positief op het leervermogen.

 


Kosten consult 80,00 euro.
Kosten prive sessie 35,00 euro per 30 min. ( maximaal 3x )
Kosten social walk klas 20,00 per les ( 45 min. )

 

Stuur een bericht voor meer informatie.

Voordat u kunt deelnemen gaan we tijdens een 1e consult dieper in op het gedrag van de hond om achter de oorzaak van het probleem te komen.
U krijgt advies over hoe u het dagelijks leven van de hond kunt aanpassen; omgevings management, stress reductie en het weer in balans brengen van de hond.
Daarna zult u nog een aantal individuele praktijk sessies moeten volgen om bepaalde vaardigheden onder de knie te krijgen.
Zodra u dit in voldoende mate heeft geleerd en de hond er aan toe is, kunt u instromen in de social walk klas.
Deze opzet is noodzakelijk om het geheel succesvol te laten verlopen.

 

 

Powered by CouchCMS