Life Skills Education – Welkom in Feedback’s Zintuigenland

Welkom bij Feedback’s Zintuigenland!

De 3 pijlers van de Life Skills Education zijn:
1) sociale interactie met andere honden ( indien mogelijk )
2) stimulatie van de zintuigen
3) proprioceptie oefeningen

Voor honden kan het leuk zijn om samen dingen te ontdekken = sociale interactie; uw hond is een sociaal dier namelijk.
Dit zal altijd in overleg met ons plaatsvinden. Maar ook bent u welkom als uw hond moeite heeft met andere honden en dus beter individueel deze lessen kan volgen.

Elke keer zetten we een nieuwe verrijkte omgeving klaar welke uw hond op eigen tempo en initiatief kan verkennen met zijn ogen, oren, neus, zicht en tast = zintuig stimulatie.
Ook zullen er uitdagende hindernissen zijn waarbij de hond zelf de keuze heeft er iets mee te doen = oefenen proprioceptie
Dit alles in een volledig omheinde en veilige omgeving!

En wat doet u als eigenaar? U mag genieten en observeren.
Dus geen opdrachten aan uw hond geven, hij mag volledig zichzelf zijn en hij wordt niet gestuurd, gestimuleerd of aangezet tot actie door u.

Levensvaardigheden zijn belangrijk om effectief om te gaan met de uitdagingen in het leven. We weten al lange tijd uit onderzoeken dat een stimulerende omgeving een positieve invloed heeft op zelfcontrole. Deze vaardigheid ontwikkeld een hond prima op deze manier. Wanneer u aangeeft wat de hond wel of niet mag, heeft dat niet zoveel te maken met zelfcontrole bijbrengen maar met controle uitoefenen over de hond…..dat is heel iets anders. Natuurlijk bent u verantwoordelijk voor uw hond en hebben we enige controle nodig om de veiligheid te waarborgen. Echter wanneer uw hond nooit besluiten mag nemen en u alles voor hem bepaalt, ontwikkelt de hond zich niet op een gewenste manier en kan hij zelf moeilijker situaties oplossen. Wij streven naar een zelfstandige hond die een prettige relatie met u heeft, in staat is in verschillende situaties zichzelf te handhaven en eigen initiatieven durft te nemen.

Wilt u aan het welzijn van de hond werken, geef u dan op voor de Life Skills Education:

Wanneer u voor het eerst bij ons komt geven wij u uitleg over het gebruik van het terrein, de attributen, etc. Kosten daarvoor zijn euro 30,00 voor 30 minuten.
Daarna kunt u kiezen:
– 45 minuten zonder trainer erbij:  euro 17,50 per keer. Kan uw hond goed overweg met een andere hond, dan mag dat samen en zijn de kosten euro 15,00 per eigenaar.
– 45 minuten met een trainer erbij die meer uitleg geeft en vragen kan beantwoorden m.b.t. gedrag & de verrijkte omgeving: kosten euro 35,00 per les.
( indien u probleemgedrag ervaart met uw hond, dient u een consult af te nemen, deze kunnen nl. niet tijdens de LSE worden behandeld ).

Heeft u een angstige hond, laat het ons weten zodat we Zintuigenland op maat voor uw hond kunnen inrichten.

LSE is op afspraak.