Life Skills Education

De 3 pijlers van de Life Skills lessen zijn:
1) sociale interactie met andere honden
2) stimulatie van de zintuigen
3) proprioceptie oefeningen

Elke keer zal er een hond bij zijn om samen dingen te ontdekken = sociale interactie; uw hond is een sociaal dier namelijk.
(Wanneer uw hond niet rustig met andere honden kan omgaan, adviseren wij eerst een consult).
Elke keer zetten we een nieuwe verrijkte omgeving klaar welke uw hond op eigen tempo en initiatief kan verkennen met zijn ogen, oren, neus en zicht = zintuig stimulatie
Elke keer zullen er uitdagende hindernissen zijn waarbij de hond zelf de keuze heeft er iets mee te doen = oefenen proprioceptie
Dit alles in een volledig omheinde en veilige omgeving!

En wat doet u als eigenaar? U mag genieten en observeren en wij geven uitleg over wat er gebeurt.
Dus geen opdrachten aan uw hond geven, hij mag volledig zichzelf zijn en hij wordt niet gestuurd of gestimuleerd door u.

Levensvaardigheden zijn belangrijk om effectief om te gaan met de uitdagingen in het leven. We weten al lange tijd uit onderzoeken dat een stimulerende omgeving een positieve invloed heeft op zelfcontrole. Deze vaardigheid ontwikkeld een hond prima op deze manier. Wanneer u aangeeft wat de hond wel of niet mag, heeft dat niet zoveel te maken met zelfcontrole bijbrengen maar met controle uitoefenen over de hond…..dat is heel iets anders. Natuurlijk bent u verantwoordelijk voor uw hond en hebben we enige controle nodig om de veiligheid te waarborgen. Echter wanneer uw hond nooit besluiten mag nemen en u alles voor hem bepaalt, ontwikkeld de hond zich niet op een gewenste manier en kan hij zelf moeilijker situaties oplossen. Wij streven naar een zelfstandige hond die een prettige relatie met u heef, in staat is in verschillende situaties zichzelf te handhaven en eigen initiatieven durft te nemen.

Wilt u aan het welzijn van de hond werken, geef u dan op voor de Life Skills Education:

10-rittenkaart: euro 80,00
Duur: 30 minuten per keer
Maximaal 4 honden – altijd 2 trainers aanwezig
Dag en tijd:
– donderdag 13:30 – 14:00 en 14:15-14:45
– dinsdag 14:00 – 14:30

Kan u hond echt niet met andere honden omgaan of wilt u uw hond toch laten genieten van een stimulerende omgeving, dan kunt u het veld ook privé reserveren.
Er zal dan altijd 1 trainer aanwezig zijn.
Op afspraak: 10 euro per keer
Duur: 30 minuten