Hulp bij probleemgedrag

Wanneer uw hond problemen ervaart is het voor zowel u als voor uw hond van belang hem te gaan helpen.
Regelmatige blootstelling aan situaties waar u hond niet mee kan dealen is zeer stressvol en heeft uiteindelijk vele gevolgen op lichamelijk en mentaal vlak.
Het heeft zeer veel impact op het immuunsysteem waardoor uw hond uiteindelijk gezondheidsklachten kan krijgen.
Zo zijn bijvoorbeeld allergieën of darmproblemen vaak een gevolg van teveel stress in het leven. Aan de andere kant kunnen ziektes in de darmen voor ernstige gedragsproblemen zoals agressie zorgen. Ook kunnen problemen in de nek of de rug voor ongemak en pijn zorgen met als gevolg gedragsverandering.  Als eigenaar bent u zich misschien daar niet bewust van omdat het erin geslopen is.  Om die reden kan het zijn dat wij u adviseren om na het consult een afspraak te maken bij de dierenarts of een specialist.

 1. Consult:
  We starten altijd met een consult wanneer u probleemgedrag met uw hond ervaart.
  Dat is nodig om uit te zoeken wat de oorzaak is van het probleem. Meestal is het probleemgedrag wat uw hond vertoont slechts een symptoom.
  Samen met uw hulp, door ons volledige informatie te geven en door de antwoorden die u geeft op al onze vragen, komen wij tot de basis van het probleem.
  Wanneer slechte gezondheid of pijn is verholpen of uitgesloten, is het in de meeste gevallen noodzakelijk om het leven van de hond eerst aan te passen.
  Door hem de mogelijkheid te geven activiteiten uit te kunnen voeren die nodig zijn voor zijn welzijn zorgen we al voor een bepaalde mate van stress reductie.
  Dit is nodig wanneer we op een later moment de hond ander gedrag willen leren.
  Ook kijken we naar belangrijke factoren zoals veiligheid, slaap, beweging, eten/drinken en lichaamsverzorging. Deze hebben allemaal invloed op hoe een hond functioneert in het leven. In veel gevallen zijn aanpassingen hierin al voldoende om het probleem grotendeels op te lossen.
  Kosten consult: euro 165,00
  Duur: 1 1/2 uur
  Locatie: Hondenschool Feedback, Hoofdweg 71, 1424 PD De Kwakel
  Wij zien u en uw hond graag tijdens het consult op ons terrein omdat dit neutraal is. Op deze manier kunnen wij uw hond observeren wat ons een goed beeld hoe hij zich gedraagt in een nieuwe omgeving en hoe de interactie met u is.
 2. Na het consult:
  U krijgt direct adviezen mee om de eerste weken mee aan de slag te gaan. Tevens ontvangt u een verslag per e-mail met daarin de high-lights van het gesprek zodat u en uw gezinsleden alles nog eens rustig kunnen doorlezen.
  In de tussentijd houden we contact via e-mail, telefoon of WhatsApp.
 3. Volgende afspraak / training:
  Afhankelijk van het probleem en het moment waarop de hond in staat is om iets nieuws te leren, maken we een afspraak waarin we u en uw hond in kleine stapjes gaan helpen. Training is het laatste deel van het traject en is maar een klein onderdeel van gedragsverandering bij de hond. Als het goed is heeft u de grootse verandering bij uw hond al behaald door onze adviezen over het aanpassen van het leven van de hond zo goed mogelijk op te volgen!
  Wij begeleiden u en uw hond volgens de nieuwste inzichten en met een wetenschappelijke onderbouwing. Vervolgafspraken kunnen per keer gemaakt worden.
  Kosten: euro 50,00
  Duur:
  45 minuten
  U kunt ook kiezen voor een pakket bij probleemgedrag en verwijzen u dan door naar het BOBOH traject onder het kopje “cursussen”.