Hulp bij verzorgende handelingen

Het is belangrijk dat uw hond bepaalde (verzorgende) handelingen als normaal ervaart. Dat kan door u zelf zijn of door een dierenarts of andere specialist. Tijdens alle handelingen die uitgevoerd moeten worden is het belangrijk dat de hond zich veilig voelt. Vooral de eerste keer dat iets plaatsvindt is, is vaak bepalend hoe de hond er de volgende keer op reageert.
Honden kunnen voor hun gevoel een onprettige ervaring hebben, waardoor ze de volgende keer daarop gaan anticiperen.
Emoties infecteren namelijk gebeurtenissen die voorafgaand plaatsvonden aan de “vervelende” gebeurtenis.
Bijvoorbeeld honden die bij de dierenarts een prik hebben gekregen, pijn en angst ervaarden en uiteindelijk angstig worden in de wachtkamer bij een volgend bezoek. Het kan zelfs de parkeerplaats infecteren of de rit in de auto.

 ” What you learn first, you learn best.”

Willen we de hond een andere emotie laten ervaren dan is er werk aan de winkel! Uiteraard gaan we eerst uitzoeken wat de oorzaak is.
Tijdens deze lessen leren we u om de signalen van de hond juist te interpreteren en hoe we de hond weer kunnen leren dat er geen reden meer is voor onprettige emoties.
Hierbij gaat het nooit om alleen maar training. Heel bepalend voor het succes is hoe u in het dagelijks leven met de hond omgaat, de life style van de hond en zijn algehele gemoedstoestand. Dus ook daar gaan we onze aandacht op richten.
Mogelijk speelt pijn een rol en sturen wij u eerst door naar een specialist.

Handelingen waarbij we u kunnen helpen:

Tuigje omdoen / aanlijnen.

Verzorgende handelingen zoals oren, ogen, gebit checken of schoonmaken, kammen, voorbereiden op een trimbeurt etc.

– Een specifiek probleem m.b.t. dit onderwerp waar u tegenaan loopt.

Deze lessen zijn ook geschikt voor het aanleren van handelingen op een prettige manier. Hiermee voorkomt u dus problemen!

Kosten per les les van 45 min.: euro 50,00