Hondenschool Feedback verzorgt al geruime tijd haar eigen opleiding om mensen op te leiden tot Gedragsdeskundige gespecialiseerd in het welzijn van de hond.
Wij, Pauline Lanting en Astrid Verkuijl, zijn zelf opgeleid door o.a. Turid Rugaas (Turid Rugaas International Dog Trainer Education), Anne-Lill Kvam (Nosework Education) en Amber Batson (0.a. Aggression in Dogs, Puppy Power). Vanuit onze gevolgde opleidingen en jarenlange ervaring met eigenaren en hun honden hebben wij deze opleiding ontwikkeld.
Het welzijn van honden en een manier van leven aanbieden die zo dicht mogelijk staat bij het natuurlijke gedrag van honden, vinden wij heel belangrijk.
Tevens is het noodzakelijk dat we in onze algehele omgang met de hond er bewust van zijn dat honden emoties hebben en we daarmee rekening moeten houden.
Wanneer er training nodig is, maken we geen gebruik van technieken die het gedrag van de hond kunnen onderdrukken. We kijken naar het onderliggende probleem en alleen dan is het mogelijk een passende oplossing te vinden.
In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:
- Oorsprong van de hond.
- Ethogram van de hond.
- Elastische en inelastische gedragingen: gedrag wat honden uit moeten kunnen voeren om zich gelukkig te voelen.
- Stress: acute stress en chronische stress, oorzaken van stress.
- Hersenen: welke delen spelen een rol in gedrag & emoties.
- Neurotransmitters: invloed op gedrag, eten, slaap etc.
- Gedrag: hoe komt dit tot stand, leerprincipes (vormen van associatief en non-associatief leren).
- Trainingstechnieken: hoe leer je iets nieuws aan bij een hond, oefeningen die nodig zijn voor de veiligheid, hoe kun je gedrag veranderen bij een hond, hoe creëer je een nieuwe leercurve voor de hond.
- Beloningsschema’s
- Hoe ziet een les eruit: pup, puber volwassen hond en oudere hond, hoe introduceer je honden met elkaar.
- Observeren
- Angsten: hoe ontstaan deze en hoe kunnen we honden hiermee helpen.
- Alle vormen van agressie komen aan bod.
- Alle vormen van blaffen komen aan bod.
- Zintuigen
- Beweging; fysiek en invloed van beweging op het brein
- Voeding & gedrag
- Polyvagaal theorie
- Mens-mens communicatie: didactiek, wat zijn je eigen kwaliteiten & valkuilen.
- Praktijk: de mogelijkheid om het geleerde te oefenen en diverse casussen
- Diploma: Wij toetsen gedurende de opleiding of je het geleerde beheerst. Zowel in theorie als praktijk. Dit betekent 2 maal een theorie toets maken en actief meedoen tijdens de praktijkoefeningen. Heb je al je huiswerk op tijd ingeleverd en naar behoren afgerond, een voldoende gehaald voor de theorie toetsen en de praktijk en ben je niet meer dan 1 dag afwezig geweest, dan ontvang je aan het eind het diploma “Gedragsdeskundige gespecialiseerd in het welzijn van de hond” .
Je kunt er ook voor kiezen om niet deel te nemen aan de huiswerkopdrachten, de toetsen en enkel observeren van de praktijkoefeningen. Dan besluit je dat je geen diploma ontvangt maar een bewijs van deelname. Je kunt jezelf hierna dus geen “gedragsdeskundige gespecialiseerd in het welzijn van de hond” noemen, enkel dat je je eigen hond of andere honden gewoon beter begrijpt. Dit kan zeker een meerwaarde zijn voor het welzijn van jouw eigen hond en andere honden. - Maximaal aantal deelnemers: 12
Kosten: euro 2.400,00 ( incl. koffie/thee/lunch ) – Bij aanmelden een aanbetaling van euro 300,00 ( non-refundable ) , restant mag in 10 termijnen betaald worden.
Duur: 10 weekenden – zaterdag: 10:00 – 16:15 / zondag: 10:00 – 16:15
Locatie: Hoofdweg 71, 1424 PD, De Kwakel
Volgende opleiding 2024-2025 ( 10 weekenden )
Data:
2024:
1) 7-8 september 2024
2) 28-29 september 2024
3) 12-13 oktober 2024
4) 9-10 november 2024
5) 14-15 december 2024
2025:
6) 11-12 januari 2025
7) 8-9 februari 2025
8) 8-9 maart 2025
9) 5-6 april 2025
10) 10-11 mei 2025
Meer informatie over deze opleiding ? Mail ons gerust: info@hondenschoolfeedback.nl. Vermeld daarbij ook je mobiele nummer !
Let op: wij antwoorden binnen 3 dagen. Geen bericht ontvangen, check dan even je spam.