Begeleiding puberhond

Begeleiding van uw puberhond ( gemiddelde duur:  5 – 18 maanden ):

Ondanks dat eigenaren de puppy-periode als een intensieve periode ervaren, kan de puberhond ook voor een roerige periode zorgen.
Dat is volkomen verklaarbaar; het puberbrein is ingesteld op snelheid & actie. Er is weinig remming en de drang naar sensatie is groot. Het “nadenk” deel in de hersenen is nog niet volledig ontwikkeld. Die combinatie maakt dat de puberhond niet echt kan nadenken over de consequenties van zijn gedrag. Wanneer u dat begrijpt, kunt u er wellicht al anders naar kijken, liefst met een glimlach.
Uiteraard is het van belang dat zijn veiligheid en die van anderen ( mensen, andere honden, andere dieren, verkeer ) worden gewaarborgd. Daarbij vinden wij het belangrijk om te focussen op het proces en niet alleen op het einddoel. De weg die bewandelt gaat worden om het gedrag in goede banen te leiden is namelijk bepalend voor de relatie met uw hond en het welzijn van de hond.
Tijdens de lessen met de puberhond houden wij dus rekening met zijn brein, zijn leervermogen, wat vindt hij heel leuk en hoe bieden we dat aan. Maar we helpen u ook met ontwikkelingen in gedrag die niet zo handig zijn of andere issues waar u tegenaan loopt met uw jonge hond.
We leren u dat het één vaak niet los staat van het ander; een jonge hond die tijdens het loslopen naar elke hond rent en langdurig wild speelt, leert dat dit normaal is en zal aan de lijn dat ook willen doen met als gevolg een hond die aan de lijn trekt.
Leren geduld te hebben en zorgen dat de relatie tussen u en uw puber goed blijft zijn de belangrijkste pijlers in deze periode.

INDIVIDUEEL:
De lessen van de puberhond kunnen individueel en op maat zijn. Een les duurt dan maximaal 30 minuten.
Dit raden wij aan wanneer de puber nog niet in staat is om met andere honden in de buurt iets te leren of wanneer er al specifieke problemen zijn.
Kosten per les van 30 min.: euro 35,00

GROEPSLES:
Wanneer er al een puppy cursus bij ons is gevolgd, is het meestal mogelijk om meerdere puberhonden ( maximaal 4 ) in de les te hebben.
Kosten voor 6 lessen van 45 min.: euro 130,00

Lessen zijn op dinsdag, donderdag of zaterdag en worden in overleg gepland.


 “It is unfair to expect from young dogs to have adult levels of skills or decision-making before their brains are finished being built”.