Begeleiding puberhond

Begeleiding van uw puberhond ( gemiddelde duur:  6 – 18 maanden )

Ondanks dat eigenaren de puppy-periode als een intensieve periode ervaren, kan de puberhond ook voor een roerige periode zorgen.
Dat is volkomen verklaarbaar; het puberbrein is ingesteld op snelheid & actie. Er is weinig remming en de drang naar sensatie is groot. Het “nadenk” deel in de hersenen is nog niet volledig ontwikkeld. Die combinatie maakt dat de puberhond niet echt kan nadenken over de consequenties van zijn gedrag. Wanneer u dat begrijpt, kunt u er wellicht al anders naar kijken, liefst met een glimlach.
Uiteraard is het van belang dat zijn veiligheid en die van anderen ( mensen, andere honden, andere dieren, verkeer ) worden gewaarborgd. Daarbij vinden wij het belangrijk om te focussen op het proces en niet alleen op het einddoel. De weg die bewandelt gaat worden om het gedrag in goede banen te leiden is namelijk bepalend voor de relatie met uw hond en het welzijn van de hond.
Tijdens de lessen met de puberhond houden wij dus rekening met zijn brein, zijn leervermogen, wat vindt hij heel leuk en hoe bieden we dat aan. Maar we helpen u ook met ontwikkelingen in gedrag die niet zo handig zijn of andere issues waar u tegenaan loopt met uw jonge hond.
We leren u dat het één vaak niet los staat van het ander; een jonge hond die tijdens het loslopen naar elke hond rent en langdurig wild speelt, leert dat dit normaal is en zal aan de lijn dat ook willen doen met als gevolg een hond die aan de lijn trekt.
Leren geduld te hebben en zorgen dat de relatie tussen u en uw puber goed blijft zijn de belangrijkste pijlers in deze periode.

GROEPSLES:
Alleen wanneer er al een puppy cursus bij ons is gevolgd, is het mogelijk om met een andere puberhond tegelijk lessen te volgen.
Kosten voor 6 lessen van 45 min.: euro 165,00

INDIVIDUEEL:
Wanneer uw puber nog niet in staat is in de aanwezigheid van een andere hond iets te leren, dan is het beter individueel te starten.
We geven u theoretische kennis ( hoe werkt dat puberbrein ) en hoe u dat in de praktijk kunt toepassen. We hebben als fantastisch voorbeeld uw eigen puber !
We leren uw vaardigheden te verbeteren, goed te observeren en gedrag juist te interpreteren.
Het gaat er zeker niet om uw hond veel opdrachten te leren die hij/zij moet uitvoeren. Het woordje -moet- zorgt namelijk al voor veel weerstand bij uw puber:)
Waar het om gaat is dat wij goede omstandigheden creëren waardoor de puber de juiste keuzes kan maken.
We zoeken daarbij ookj naar activiteiten die uw puber leuk vindt om te doen ( geur zoeken, speuren, apporteren, ergens overheen lopen etc. ).

Kosten voor 4 lessen van 45 min. : euro 175,00.
Na deze 4 lessen kunnen we op een verantwoorde manier een andere hond toelaten in de lessen zodat uw hond leert daarmee om te gaan.

Alle puberlessen worden in overleg gepland.


 “It is unfair to expect from young dogs to have adult levels of skills or decision-making before their brains are finished being built”.